Image
SLP köper ännu en logistikfastighet i Helsingborg.
SLP köper ännu en logistikfastighet i Helsingborg. Bild: SLP

SLP köper ännu en logistikfastighet i Helsingborg

Uthyrning SLP har idag förvärvat och tillträtt en fullt uthyrd logistikfastighet i Helsingborg. Fastigheten är belägen i Väla Södra där SLP sedan tidigare äger flera logistikfastigheter.
Publicerad den 31 Januari 2023

Den uthyrningsbara ytan uppgår till ca 10 200 kvadratmeter och fastigheten har ytterligare expansionsmöjligheter. I fastigheten finns två hyresgäster, Order Nordic och Ramudden, med en genomsnittlig kontraktstid på strax över 4,5 år. Årshyran, som är fullt indexreglerad, uppgår till ca 8,5 miljoner kronor.

– Detta är en stor fastighet med expansionsmöjligheter i ett attraktivt område. Vi ser goda möjligheter att installera solceller, miljöcertifiera fastigheten och stärka driftsnettot. Logistikläget, Väla Södra, är ett väl etablerat område, i knutpunkten mellan E4/E6 och E20, och jag ser fram emot att fortsätta stärka SLP:s position i Helsingborg, säger Peter Strand, vd på SLP.

Fastigheten som är byggd 1980 och är tillbyggd 2020 respektive 2021, förvärvas genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om ca 108 miljoner kronor. Säljaren är Välaborgen AB. Transaktionen finansieras med säkerställd bankfinansiering och egna medel.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige