Image
SLP bygger för Lidalco. Från vänster: Benny Hägg, Nicklas Schmidt, Lars Seire och Filip Persson.
SLP bygger för Lidalco. Från vänster: Benny Hägg, Nicklas Schmidt, Lars Seire och Filip Persson. Bild: SLP

SLP bygger nytt i Helsingborg

Bygg/Arkitektur SLP har förvärvat ett drygt 6 000 kvadratmeter stort markområde från Helsingborgs stad. Markområdet är beläget på Väla Södra och har mycket bra kommunikationsmöjligheter. På fastigheten kommer SLP att uppföra en kontors- och lagerbyggnad om cirka 3 000 kvadratmeter.
Publicerad den 9 Januari 2020

I samband med förvärvet har SLP tecknat hyresavtal med Lidalco, som lagerhåller och säljer produkter inom områdena specialkabel, buntband, skyddsslang och förskruvningar.

Bolaget kommer att hyra ungefär hälften av den byggnad som SLP kommer att uppföra.

– Vi ser en stor efterfrågan på lokaler inom Väla Södra och är glada över att kunna förvärva ännu ett attraktivt markområde där. Eftersom vi tror på läget bygger vi faktiskt direkt dubbelt så stort som Lidalco behöver. Det gör att vi får en fantastisk möjlighet att hitta ytterligare en hyresgäst som vill ha moderna, skräddarsydda lokaler på ett attraktivt läge. Genom förvärvet visar vi dessutom ännu en gång SLP:s ambition att fortsätta satsa i Helsingborg med nybyggnadsprojekt, säger Peter Strand, styrelseordförande i SLP.

Lidalco kommer att tillträda lokalerna under sommaren 2021 och har tecknat ett tioårigt hyresavtal med SLP.

– Vi satsar nu stort i Helsingborg och ser fram emot att flytta in i vårt nya huvudkontor. Dessutom får vi en ändamålsenlig kombination med lager i direkt anslutning till kontoret, säger Lidalcos vd Benny Hägg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige