Image

Skanskas resultat något lägre än väntat

Bolag Skanska redovisar ett resultat efter finansnetto på 1 329 miljoner kronor (1 250) för 2011 års fjärde kvartal. Analytikerna hade enligt SIX räknat med 1 413 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Februari 2012
Johan Karlström. Bild: Skanska. Bild: Skanska
Johan Karlström. Bild: Skanska.

Skanska höjer utdelningen från 5,75 till 6,00 kronor per aktie.

Orderingången var god under det fjärde kvartalet, 41,0 miljarder kronor (29,0). Analytikerna hade räknat med 37,7 miljarder kronor.

Under fjärde kvartalet startade Skanska sju nya projekt inom kommersiell fastighetsutveckling.

- Kommersiell fastighetsutveckling har under det fjärde kvartalet fortsatt sälja flera fastigheter med goda vinster och till attraktiva avkastningsnivåer. Vi fortsätter också att utveckla nya projekt för att skapa framtida realiserbara värden och
under fjärde kvartalet startade vi sju nya projekt, vilket innebär att vi vid årets slut hade 32 pågående projekt med ett investeringsåtagande på cirka 9 miljarder kronor, säger vd Johan Karlström.

Angående marknadsutsikterna för kommersiell fastighetsutveckling skriver Skanska:

”Det är fortsatt god efterfrågan på moderna, effektiva och gröna fastigheter vilket medför attraktiva värderingar på den kategorin av fastigheter. Vakansgraden på kontorslokaler är stabil i de flesta av våra amerikanska, nordiska och centraleuropeiska städer men det osäkra ekonomiska läget gör att rörligheten hos potentiella hyresgäster minskar.

I Norden, USA och Centraleuropa finns det goda förutsättningar för att utveckla nya kontorsprojekt i våra storstadsregioner.

Vår goda finansiella ställning möjliggör att vi kan vara aktiva och investera i nya projekt utan att vara beroende av extern
finansiering.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kommunikationschefens bästa tips: "Kultur äter strategier till frukost"

Karriär Från musikbranschen till Norrlands största fastighetsbolag. Mia Forsgren har en lång erfarenhet inom kommunikationsarbete, men snart lämnar hon den resa som hon och Diös har gjort det senaste decenniet. För Fastighetssverige berättar hon om tipsen ett växande fastighetsbolag bör ha med sig i att bygga sitt varumärke.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige