Image

Skanskas kubiklager i Göteborg fullt uthyrt

Uthyrning Skanska har tecknat hyresavtal med hälso- och sjukvårdsdistributören Onemed Sverige avseende lagerytor om cirka 6 500 kvadratmeter i Orrekulla Kubiklager, Göteborg.
Publicerad den 14 December 2016
Orrekulla Kubiklager. Bild: Skanska
Orrekulla Kubiklager.

Orrekulla Kubiklager är totalt 13 000 kvadratmeter stort och ligger intill E6, strax söder om Angeredsbron i Göteborg. Onemed blir granne med Tamro och Frode Laursen, vilka Skanska sedan tidigare tecknat hyresavtal med. I och med uthyrningen är kubiklagret fullt uthyrt.

– Det känns mycket bra att vi kan erbjuda en modern och flexibel lokal med snabb inflyttning för Onemeds specifika krav, helt enligt Skanskas ambition med konceptet för Kubiklager. Vi erbjuder moderna lösningar till en allt mer snabbfotad marknad, säger Henrik Ahnström, marknadsområdeschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

Onemed Sverige, som erbjuder tjänster och medicinskt förbrukningsmaterial till hälso- och sjukvården i Europa, tillträder sina nya lokaler under det första kvartalet 2017.

– Vi är mycket glada att kunna flytta in i Skanskas kubiklager som är en flexibel lösning för att hantera vår expansion och utbyggnation av verksamheten, säger Kristoffer Ömar, global lagerchef på Onemed Group.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige