Image

Tamro flyttar till Skanskas kubiklager i Göteborg

Uthyrning Skanska har tecknat hyresavtal med läkemedelsdistributören Tamro avseende lagerytor om 4 300 kvadratmeter i Orrekulla Kubiklager.
Publicerad den 28 Januari 2016
Tamro hyr 4 300 kvadratmeter i Skanskas Kubiklager, utanför Göteborg. Bild: Skanska
Tamro hyr 4 300 kvadratmeter i Skanskas Kubiklager, utanför Göteborg.

Orrekulla Kubiklager är ett koncept för moderna flexibla logistiklokaler som Skanska har utvecklat för att möta efterfrågan på marknaden.

Orrekulla Kubiklager är totalt 13 000 kvadratmeter och ligger intill E6, strax söder om Angeredsbron i Göteborg. I samma område som Orrekulla Kubiklager är de största speditionsföretagen etablerade, men även större handelsföretag. Här erbjuder Skanska flexibla lokaler med korta avtalstider. Kubiklager utsågs till årets Intralogistiklösning 2015 som delades ut på mässan Logistik och Transport.

– Det känns mycket bra att vi med Kubiklager kunnat erbjuda en flexibel lokal anpassad för Tamros specifika krav, helt enligt Skanskas ambition med konceptet för Kubiklager. Vi erbjuder moderna lösningar till en allt mer snabbfotad marknad, säger Henrik Ahnström, marknadsområdeschef logistik på Skanska.

Tamro är en ledande distributör av läkemedel och produkter för hälso- och sjukvård till apotek, sjukhus och veterinärer i Sverige. De kommer att tillträda sina lokaler under våren 2016.

– Skanskas kubiklager är en flexibel lösning för att hantera vår expansion säger Mats Johnson, logistikdirektör på Tamro AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige