Image
Orrekulla kubiklager i Göteborg.
Orrekulla kubiklager i Göteborg. Bild: Skanska

Skanska säljer Orrekulla kubiklager till Corem

Transaktioner Skanska har sålt lagerfastigheten Kärra 91:1 i Hisings Backa, Göteborg, för cirka 140 miljoner kronor. Köpare är Corem som tillträder fastigheten den 30 juni.
Publicerad den 27 Juni 2017

Fastigheten Orrekulla Kubiklager, som ligger intill E6 strax söder om Angeredsbron, har utvecklats och byggts av Skanska. Totalt omfattar fastigheten cirka 13 000 kvadratmeter lager- och kontorsyta. Orrekulla Kubiklager är i dag fullt uthyrd till Tamro, Frode Laursen och Onemed Sverige. Totalt hyresvärde är cirka tio miljoner kronor per år.
 
– Vi ser mycket positivt på försäljningen till Corem. Det säkerställer en långsiktig förvaltning för våra hyresgäster. Försäljningen bekräftar att vårt egenutvecklade koncept ”Kubiklager” är attraktivt på investormarknaden, säger Micko Pettersson, vd för Skanska Fastigheter Göteborg.

Affären görs som bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 140 miljoner kronor.

– Vi har kontinuerligt utökat vårt förvaltningsbestånd i Backa och med förvärvet av Orrekulla Kubiklager får vi en toppmodern anläggning som samtidigt ger en naturlig förlängning norrut i närområdet. Konceptet Kubiklager som Skanska tagit fram passar oss väl och ger flexibilitet i vårt erbjudande till befintliga och nya kunder, i ett av Sveriges bästa logistikområden, säger Eva Landén, vd för Corem. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY