Image
Skanska får USA-order värd 3,2 miljarder.
Skanska får USA-order värd 3,2 miljarder. Bild: Istock

Skanska får USA-order värd 3,2 miljarder

Bolag Skanska har tecknat ett avtal om att bygga Simmons University nya Living and Learning Center på deras campus, beläget i Longwood Medical-området i Boston, Massachusetts, USA. Kontraktet är värt USD 311M, cirka 3,2 miljarder SEK, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det andra kvartalet 2023.
Publicerad den 1 Juni 2023

Projektet är den sista fasen av "One Simmons", som konsoliderar alla universitetsfaciliteter på ett campus. Det cirka 37 000 kvadratmeter stora Living and Learning Centret kommer att innehålla ett studenthem med över 1 000 studentbäddar, sociala utrymmen tillsammans med kontorsytor och en matsal med 500 platser. Byggnaden kommer också att inrymma en central elanläggning samt nödgenerator, som betjänar de akademiska byggnaderna på det befintliga campuset.

Arbetet påbörjas i maj 2023 och beräknas vara färdigställt i september 2026. Efter att Simmons flyttar in i sitt nya Living and Learning Center kommer Skanska att påbörja utvecklingen av Longwood Place. Se separat pressmeddelande från 1 juni 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige