Image

Skanska får uppdrag värt 400 miljoner kronor

AFFÄRER Skanska och Karlstads Bostads AB (KBAB) har tecknat avtal om en tvåårig förlängning av sitt partneringsamarbete. Kontraktet omfattar renovering och nyproduktion av lägenheter till en bedömd volym av 400 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Februari 2009

Det nya kontraktet omfattar ombyggnad av 800 lägenheter och nyproduktion av 150 lägenheter för KBAB. Projekten planeras få byggstart under 2010 och 2011. Om avtalet utfaller i sin helhet blir uppdragets volym totalt cirka 400 miljoner kronor.

Uppdraget är en förlängning på det strategiska partneringsamarbete som bolagen haft sedan 2004. Detta innebär bland annat att det i varje projekt görs ett omfattande förarbete där parterna sätter upp gemensamma mål. Samarbetet kan avslutas om inte de projektgemensamma målen uppnås.

- Det är mycket glädjande att i dessa tider få förtroende att fortsätta partneringsamarbetet mellan Skanska och KBAB. Vårt goda samarbete har resulterat i konkreta resultat, inte minst på miljö- och energisidan, och våra medarbetares engagemang är en viktig del i att avtalet nu förlängs, säger Marcus Johansson, distriktschef på Skanska i Karlstad.

En viktig del i samarbetet är möjligheten att i ett tidigt stadium i projekten tillsammans arbeta fram lösningar som effektiviserar energianvändningen i bostäderna och på andra sätt förbättrar miljöprofilen. Ett exempel på detta från den gångna perioden är den nyproduktion som genomförts i kvarteret Seglet, med 44 lägenheter i ett energieffektivt punkthus. Projektet fick Skanska Sveriges miljöpris 2006.

- Våra erfarenheter av partneringsamarbetet med Skanska är mycket goda, säger Mats Enmark, vd på KBAB. Under den gångna avtalsperioden har vi lyckats att hålla nere kostnadsökningarna, utvecklat nya lösningar för såväl ny- som ombyggnad samtidigt som önskad kvalitet uppnåtts. Jag är övertygad om att vi nu tillsammans kommer att ta ytterligare ett steg på inslagen väg mot nya, framgångsrika bostadsprojekt.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige