Image

Skanska får uppdrag i Järfälla

BYGG Järfällahus AB har gett Skanska uppdraget att bygga ett energieffektivt seniorboende på Skälbyvägen i Järfälla. Huset kommer att rymma 21 hyreslägenheter med låg energianvändning.
Publicerad den 22 Mars 2010

- Miljöarbete är en viktig del av vår verksamhet, därför är det naturligtvis glädjande att projektet leds av en leverantör med samma fokus, säger Göran Johansson, teknisk chef på Järfällahus.

Tack vare en tät konstruktion, utökad isolering och bergvärme kommer husets energianvändning för uppvärmning att vara högst 55 kWh/kvm och år. Produktionsstart sker i april och projektet skall vara färdigställt den sista maj nästa år. Projektet är en totalentreprenad på närmare 30 miljoner kronor.

- För oss är det av stor betydelse att få bygga ett seniorboende med hög energiprestanda eftersom vi har ambitionen att vara ledande inom grönt byggande, säger Rickard Burman på Skanska.

Under byggtiden kommer Skanska att arbeta utifrån konceptet Grön Arbetsplats som är Skanskas egen miljömärkning av byggarbetsplatser. På dessa arbetsplatser är ambitionen avseende miljöarbetet extra hög där bland annat belysning, uppvärmning och annan energianvändning anpassas för att vara så låg som möjligt. Dessutom ställs miljökrav på fordon och kemiska produkter, flaskvatten blir kranvatten och mycket annat.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige