Image

Skanska delar ut cyklar till nyinflyttade

MILJÖ I veckan har Skanska Öresund delat ut cyklar till alla sina hyresgäster i kontorsfastigheterna på Universitetsholmen i Malmö. Detta som ett startskott för en ny miljösatsning; alla nyinflyttade hyresgäster kommer att få en cykel per 20 anställda.
Publicerad den 23 Maj 2008

Totalt fick 55 cyklar inklusive cykelhjälmar nya ägare i veckan. Förutom cykeln kommer nyinflyttade hyresgäster också att få en kostnadsfri konsultation med en miljökonsult.

- Skanska Öresund AB storsatsar på att utveckla miljöriktiga fastigheter, men störst effekt i miljö- och klimatfrågan uppnår vi om vi dessutom kan göra gemensamma insatser i samarbete med våra hyresgäster. Vi kommer därför också att erbjuda hyresgästerna kostnadsfri energirådgivning med en miljökonsult som ger råd om vad de kan göra i sina lokaler för att spara miljön, säger Staffan Haglind, marknadschef på Skanska Öresund.

Att välja kontorslokaler som är byggda med miljövänliga material och har låg energiförbrukning är ett bra sätt att bidra till ett bättre klimat. Transporterna till och från arbetet är en annan betydelsefull del som företag kan bli mer aktiva i att påverka.

– Med cyklarna vill vi uppmuntra våra hyresgäster till att transportera sig miljöriktigt i tjänsten. Vi vill minska avgaserna i staden och dessutom är det ju nyttigt att röra på sig, säger Camilla Wieslander, fastighetschef på Skanska Öresund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige