Image

Skanska bygger Värtan för 870 miljoner kronor

BYGG Skanska har fått uppdraget att bygga Trafikplats Värtan som ingår i Norra Länken i Stockholm. Kontraktssumman uppgår till 870 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för det första kvartalet 2009. Kund är Vägverket. Kontraktet är ett av de största på utbyggnaden av Norra Länken.
Publicerad den 24 Februari 2009

Det gäller en ny trafikplats som ska knyta samman Norra Länken, Lidingövägen och Hamnvägen i Värtan.

Trafikplatsen i två plan kan liknas vid en 350 meter lång vägbro med en stor rondell och ett antal av- och påfartsramper. Stor vikt läggs vid den estetiska utformningen som utförs i samarbete med Stockholms stad.

Arbetet på plats inleds i början av sommaren och ska vara slutfört 2014.

Lidingövägen som kommer att hållas öppen under hela projekttiden nyttjas dagligen av drygt 40 000 bilister. Genom arbetsområdet passerar också Värtabanan och tunnelbanans Ropstenslinje samt mark- och luftledningar till energibolagets Fortums anläggningar.

Norra Länken som ska öppnas för trafik 2015 är en viktig del av Stockholmsregionens trafiksystem. Detta är Skanskas fjärde uppdrag på ett av Sveriges största vägprojekt. Skanska medverkade redan i en första del som var en kilometer lång och stod klar 1991. Mellan Karlberg och Värtan byggs nu ytterligare fyra kilometer där Skanska tidigare fått två uppdrag för totalt 507 miljoner kronor.



Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige