Image
De nya studentbostäderna i Oslo.
De nya studentbostäderna i Oslo. Bild: Skanska

Skanska bygger studentbostäder i Oslo

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Studentsamskipnaden i Oslo om att bygga nya studentbostäder i Oslo, Norge. Kontraktet är värt 513 miljoner norska kronor, cirka 520 miljoner svenska kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det fjärde kvartalet 2023.
Publicerad den 2 November 2023

Projektet Skanska utför tillsammans med SIO består av tre nya byggnader om sammantaget cirka 18 000 kvadratmeter. Fastigheterna kommer att inrymma 462 studentlägenheter.

Byggnationen beräknas starta under det första kvartalet 2024 och kommer att vara slutförd under det andra kvartalet 2026.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige