Image

Skanska bygger hyresrätter åt Svenska Bostäder i Blackeberg

Bygg Svenska Bostäder och Skanska uppför nu kvarteret Ungraren i Blackeberg, Stockholm, med 70 lägenheter.
Publicerad den 11 Augusti 2011

Blackeberg, utanför Stockholm, byggdes i tidstypisk stil under tidigt 1950-tal. Svenska Bostäders övriga fastigheter i området består av trevåningshus byggda i början på 1950-talet, ett område byggt i mitten av 1990-talet och två kvarter i början av 2000-talet.

Nu ska tre niovåningspunkthus uppföras. De kommer att uppfylla passivhuskriterier; husen blir välisolerade, får fönster med minimalt värmeläckage och ett fläktsystem som återvinner värmen i frånluften. Till stor del kommer husen att värmas av de boendes kroppsvärme tillsammans med den värme hushållsmaskiner och andra elektriska apparater avger. Planerad inflyttning är under hösten 2012.

- Det är glädjande att vi vann detta uppdrag i en offentlig upphandling, och otroligt spännande att kunden har valt att bygga ett passivhus. Vi ser fram emot att kunna bidra till en fortsatt grön utveckling åt Svenska Bostäders fastighetsbestånd, säger Ola Jansson, affärsutvecklare på Skanska.

- Stadens bostadsbolag ska ligga i framkant när det gäller att bygga varierande och med ny teknik. Detta är ett spännande projekt då det bland annat är viktigt för staden att kunna erbjuda hyresrätter producerade med stor miljöhänsyn, säger ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

Projektet kan ses som en vidareutveckling av projektet Blå Jungfrun, passivhus i Hökarängen som Skanska och Svenska Bostäder uppförde i samverkan 2008-2010.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Uppdaterad lista: Så mycket äger branschtopparna

Lista Fastighetssverige har tittat på hur stort innehav de verkställande direktörerna sitter på i det egna bolaget. Här är en uppdaterad lista efter årets första fyra månader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige