Image
Skanska bygger studentbostäder åt  Stockholmshem på Kungsholmen
Skanska bygger studentbostäder åt Stockholmshem på Kungsholmen Bild: Skanska

Skanska bygger hyreshus på Kungsholmen

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av AB Stockholmshem att utföra om- och påbyggnad av ett flerbostadshus samt bygga nya punkthus inom kvarteret Tjället 8 vid Stadshagen på Kungsholmen i Stockholm. Totalt blir det 152 nya lägenheter för ungdomar och studenter och kontraktet är värt cirka 280 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Oktober 2022

Skanskas uppdrag innefattar uppförande av två fristående punkthus med åtta-nio våningar, ombyggnad av en befintlig byggnad med 77 lägenheter som ska tillföras ytterligare tre våningar vid Sankt Göransgatan. Lägenheterna blir huvudsakligen i storlekarna ett till två rum och kök och målgruppen är studenter samt unga bostadssökande. Totalt blir det 229 hyreslägenheter i husen.

De nya husen byggs sammanhängande och utrustas med solceller på taken för att generera förnybar el som ska användas för drift av bland annat ventilation, fläktar och hissar.

Byggnadsarbetena inleds omgående och husen förväntas stå klara under 2025.

Stadshagen på Kungsholmen genomgår en spännande utveckling med tillförande av ett stort antal nya bostäder. Därtill planeras för ny grundskola, fem nya förskolor i området samt idrottsanläggningar.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige