Image
Anders Danielsson
Anders Danielsson Bild: Skanska

Skanska bygger 265 hyreslägenheter i Helsingfors

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Helsingfors Stad om att bygga bostäder i Jätkäsaari i Helsingfors, Finland. Kontraktet är värt cirka 480 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Januari 2019

Kontraktet som avser design och konstruktion omfattar 265 lägenheter i tre byggnader och är en fortsättning på ett tidigare avtal mellan Skanska och Helsingfors stad i samma område. Projektet består av två 15 våningar höga torn och två lägre delar där höjden på husen varierar mellan fem och åtta våningar. Parkeringsgarage kommer att uppföras i en separat byggnad.

Projektet kommer att bidra till att erbjuda bostäder till rimliga priser i Helsingfors, vilket det finns en stor efterfrågan på tack vare fortsatt stadig befolkningstillväxt. Byggnadernas energieffektivitet ligger högst upp i skalan enligt byggnadsreglerna för 2018. Byggnaderna har utformats för att möjliggöra montering av solpaneler på taken och de nedre taken kommer att vara utrustade med växter och grönområden.

Konstruktionen kommer att inledas i januari 2019 och projektet kommer att slutföras våren 2022.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Anrik amerikansk bank investerar i Genova

Bolag Kliver in bland bolagets tio största ägare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige