Image
Bild: Skandia Fastigheter

Skandia Fastigheter förlänger med Mannheimer Swartling

Uthyrning Advokatbjässen förlänger avtalet gällande Jericho 36 på Norrlandsgatan 21 i centrala Stockholm.
Publicerad den 8 Maj 2019

Sveriges största advokatbyrå välkomnar sedan 2007 sina klienter till Norrlandsgatan i Stockholm city. Här färdigställde Skandia Fastigheter för tolv år sedan ett skräddarsytt kontor åt sin hyresgäst med högt ställda krav på utformning, framtidssäkra materialval och långsiktig förvaltning i ett nära och affärsutvecklande samarbete.

Över ett år innan hyreskontraktets utgång har parterna nu kommit överens om att förlänga samarbetet med ytterligare sju år – en vinst i hållbarhetens tecken, såväl ekonomisk som ekologisk.

Med 13 400 kvadratmeter för 40 delägare och 300 medarbetare är Mannheimer Swartlings stockholmskontor ett av landets största. När det byggdes var Skandia Fastigheter tillsammans med Mannheimer Swartling noga med att välja material, teknik, funktioner och planlösningar som kunde leva länge och som speglade advokatbyråns varumärke.

– När vi nu tolv år senare tittar tillbaka är vi mycket glada att vi gjorde de val vi gjorde, säger Magnus Josefsson, partner och advokat på Mannheimer Swartling. Det kostade lite mer då, men det har vi igen nu när vi utan några större justeringar kan sitta kvar i många år till. Kontoret är fortfarande lika attraktivt för våra klienter att besöka och vårt varumärke lever i lokalerna. Att locka de bästa medarbetarna jobbar vi ständigt med, och även där är kontoret en parameter som bidrar.

– Vårt uppdrag som fastighetsägare och förvaltare är att vara en affärspartner för kunden, som levererar lokaler och tjänster som bidrar till hyresgästens affär, säger Markus Pfister, fastighetschef Kontor och Samhällsfastigheter. Samarbetet med Mannheimer Swartling är nära och lyhört och vi är mycket glada över att ha fått fortsatt förtroende i så många år framåt, avslutar Pfister.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige