Image

Skandia Fastigheter engagerar studenter

Event Skandia Fastigheter medverkar, som ett av tre företag, i tävlingen Sustainergies för att engagera studenter i utformningen av det cirkulära kontoret under temat ”företagets roll i samhället”.
Publicerad den 11 Oktober 2016

I dag lanseras den internationella tävlingen Sustainergies Cup, som ger studenter möjlighet att lösa verkliga utmaningar inom hållbarhet. I årets upplaga är Skandia Fastigheter ett av tre medverkande företag, och söker nu innovationer på temat ”företagets roll i samhället”. De tre starkaste bidragen får dela på vinstsumman 75 000 kronor.

– Som ett av Sveriges största fastighetsbolag har vi på Skandia Fastigheter både möjlighet och skyldighet att vara en förebild och drivkraft i utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. En av våra viktigaste uppgifter är att flytta fokus från det traditionella ”producera-äga-använda-slänga” till ett mer cirkulärt synsätt, där material och produkter kan användas längre, av fler eller i nya sammanhang. Här ser vi en stor potential i Sustainergies Cup, där studenterna som ska forma morgondagens fastigheter redan nu får bidra med nya, kreativa infallsvinklar. Tillsammans med dem ska vi hitta idéer som inte bara vi, utan hela samhället tjänar på, säger Helena Lundborg, hållbarhetschef på Skandia Fastigheter.

Det är sjunde året i rad som tävlingen arrangeras av den ideella föreningen Sustainergies. Förutom Skandia Fastigheter medverkar Energimyndigheten och Atlas Copco, som även de vill involvera morgondagens stjärnor i sina innovationsprocesser.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige