Image
Sernekes och INteas nya tågdepå ligger i Falköping.
Sernekes och INteas nya tågdepå ligger i Falköping. Bild: Intea

Serneke och Intea bygger tågdepå i Falköping

Bygg/Arkitektur Serneke har skrivit entreprenadavtal med Intea Fastigheter om att uppföra en ny tågdepå i Falköping. Ordersumman uppgår till cirka 285 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Mars 2023

Den nya tågdepån kommer att byggas i anslutning till en befintlig tågdepå och kommer att omfatta cirka 4 000 kvadratmeter samt ett externt lager på cirka 800 kvadratmeter. I projektet ingår även spår- och signalentreprenad.

– Vi ser mycket fram emot att sätta i gång med ett spännande och betydelsefullt projekt där vi får glädjen att jobba med både infrastruktur och samhällsfastigheter åt Intea, en återkommande och uppskattad kund, säger Patrik Sjögren, arbetschef på Serneke.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Serneke ta nästa steg och påbörja byggnationen av den nya depån med flera innovativa och hållbara lösningar som möjliggör ytterligare serviceplatser för Västtrafiks nya tåg, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.

Inteas hyresavtal som tidigare har ingåtts med Västtrafik löper på 25 år från det att tågdepån färdigställs, med ett preliminärt årligt hyresvärde om 23,6 mkr. Byggstart är planerad till april i år och den nya tågdepån beräknas stå klar för inflyttning under våren 2025. Ordersumman på cirka 285 miljoner kronor inkluderas i orderingången för första kvartalet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige