Image
SBF Bostad köper i Malmö.
SBF Bostad köper i Malmö. Bild: SBF Bostad

SBF Bostad köper för 348 miljoner i Malmö

Transaktioner SBF köper 112 lägenheter i centrala Malmö.
Publicerad den 24 September 2021

SBF Bostad AB har ingått avtal om förvärv, via bolag, av fastigheterna Blosset 4, Roslagen 3, Tjäderhönan 1, David 35 och David 36 i centrala Malmö. Fastigheterna innehåller 112 lägenheter och har en total uthyrningsbar yta uppgående till 9 368 kvadratmeter. Fastigheterna förvärvas för ett överenskommet marknadsvärde om cirka 348 miljoner kronor, innan avdrag för latent skatt. Säljare är en privat fastighetsägare.

Tillträde beräknas ske den 31 augusti 2021, givet att villkor i avtalet är uppfyllda. Fastigheterna ligger på attraktiva lägen i Malmö, och det finns en stor potential att utveckla lägenheterna.

– Jag är glad och stolt över att vi idag genomfört vårt hittills största enskilda köp i SBF Bostad. Dessa centralt placerade fastigheter i Malmö är bra tillskott till SBF Bostads fastighetsportfölj, som med detta innehåller cirka 1 800 lägenheter på 15 orter. Merparten av denna fastighetsportfölj ligger i Skåne och jag känner mig trygg i att vårt lokala kontor i Malmö kommer att ta hand om och utveckla, dessa fastigheter på samma framgångsrika vis som de gör med SBF Bostads övriga fastigheter.

– Jag kan också konstatera att marknaden för hyresbostäder har varit fortsatt stark under det första halvåret 2021, vilket är positivt för våra investerare, säger Johan Grevelius, vd, SBF Bostad AB.

SBF Bostad kommer, i och med tillträdet av fastigheterna i detta köp, att ha ett fastighetsvärde uppgående till drygt 2,5 miljarder kronor. Bolaget kommer därefter att äga fastigheter i Borgholm, Borås, Huskvarna, Hörby, Kalmar, Karlskrona, Laholm, Malmö, Osby, Skellefteå, Skövde, Staffanstorp, Trelleborg, Ystad och Åstorp. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 128 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Boverket om investeringsstöden: "Ser inte vilka syften som uppnås med det här"

Bostäder Boverket bekräftar den mörka bild för utvecklare med investeringsstöd utanför storstadsregionerna som målades upp på Fastighetssverige i fredags, efter regeringens senaste ändring.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY