Image
Ilija Play
Ilija Play Bild: Axel Ohlsson

SBB:s detaljplan för 400 bostäder och omsorgsfastighet i Nykvarn lagakraftvunnen

Bygg/Arkitektur Samhällsbyggnadsbolaget har tillsammans med Nykvarns kommun arbetat fram en ny detaljplan för cirka 400 bostäder och en vård- och omsorgsfastighet. Detaljplanen har nu vunnit laga kraft och projektering av området startas omgående.
Publicerad den 28 Februari 2019

Området har god tillgång till kollektivtrafik med promenadavstånd till Nykvarns station och när det är färdigutvecklat blir det en naturlig förläning av Nykvarns centrum. De nya bostadshusen byggs både som flerfamiljshus och radhus. Dessutom blir det möjligt att bygga på befintliga bostadshus med två våningar.
– Vi är glada över att SBB får bidra till nya bostäder och ett nytt vård- och omsorgsboende genom att utveckla en befintlig förvaltningsfastighet. Samarbetet med kommunen funkar mycket bra och vi ser framemot att vara med i Nykvarns fortsatta utveckling, säger Krister Karlsson, vice vd i Samhälssbyggnadsbolaget.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tungviktare om popsegmentets tillväxt: "Annars kan vi lägga ner allt"

Bolag Samhällsfastigheter går som tåget och segmentet har stärkts ännu mer under coronakrisen. Under ett webbinarium ordnat av rådgivningsbolaget JLL berättade fyra av de tyngsta vd:arna inom segmentet om sin syn på branschens popsegment nummer ett. Hur resonerar SSB:s Ilija Batljan kring framtiden för social infrastruktur och hur ska Fredrik Brodins snart noterade Offentliga Hus fortsätta vinna andelar?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY