Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB säljer i Sverige och Norge för 860 miljoner

Transaktioner SBB fortsätter att vara i säljartagen och avyttrar tre projektfastigheter i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter till Hemsö, där Hemsö övertar ansvaret för finansiering av projekten. SBB säljer även en kontorsfastighet i Norge till lokala investerare.
Publicerad den 2 Juli 2022

– SBB avyttrar projektfastigheter som ej inkluderas i SBB:s intjäningsförmåga samt renodlar beståndet genom att sälja icke-kärninnehav av kontorsfastigheter vilket stärker SBB:s balansräkning och minskar kommande investeringsbehov. Det känns också väldigt bra att det är Hemsö som är köpare av samhällsfastigheterna vilket säkerställer långsiktighet och goda relationer med hyresgästerna, kommenterar Oscar Lekander, vice vd och Operativ chef på SBB.

Slutligt fastighetsvärde fastställs i samband med projektens färdigställande.

Affärerna signerades 30 juni 2022 och frånträden sker under tredje kvartalet 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige