Image

SBB köper i Eskilstuna

Transaktioner SBB har köpt två industri/utvecklingsfastigheter i Eskilstuna för 45 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Februari 2017
Annons
Image

Säljare är IAC Sweden som har haft Nordic Property Investment som rådgivare.

IAC Sweden är verksamma i tillverkningsindustrin och gav Nordic Property Investment i uppdrag att förmedla två industrilokaler som de ägt och bedrivit verksamhet i.

Uppdraget slutfördes på tre månader och resulterade i att IAC Sweden på kort tid kunde frigöra kapital och samtidigt behålla verksamhet i en av lokaler.

- Många företag äger av tradition fastigheter kopplade till verksamheten, vilket binder kapital. Den här affären innebär att IAC Sweden kunnat frigöra kapital utan att behöva flytta sin verksamhet eftersom de kvarstår som hyresgäster i en av fastigheterna, säger Harald Bengtsson, senior rådgivare på Nordic Property Investment.

Affären omfattar fastigheterna Vintergatan 22 i Gredby och Litografen 7 i Vilsta med en yta på 7 700 respektive 9 000 kvadratmeter. Fastigheterna såldes för 45 miljoner kronor till SBB AB som även slutit ett långt hyresavtal med IAC Sweden för en av fastigheterna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Fastigheten som är lättast att sälja är..."

Ekonomi/Finansiering Från nettoköpare till nettosäljare. Andra halvan av 2022 ändrade spelplanen, men transaktionerna fortsätter berättar Henrik Roderhult, regionchef, Värdering och Strategisk Analys på Newsec. Det som väntar är en marknad där avkastningskraven stiger. Han avslöjar också vilken slags fastighet som kommer bli lättast att sälja framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige