Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB emitterar sociala hybridobligationer om 500 miljoner euro

Ekonomi/Finansiering SBB har framgångsrikt emitterat en social evig hybridobligation om 500 miljoner euro på den europeiska kapitalmarknaden.
Publicerad den 21 Juni 2021

Den sociala hybridobligationen har en löptid till första inlösen om 5,6 år med en fast kupong om 2,875 procent. Emissionslikviden kommer att nyttjas för finansiering av accepterade sociala tillgångar i enlighet med SBB:s ramverk för hållbar finansiering. Den sociala hybridobligationen avses noteras på Global Exchange Market.

– Genom att emittera SBB:s första sociala hybridobligation adderar vi inte bara ytterligare en byggsten i vår ambition att nå en BBB+ rating, genom att hybridobligationen klassificeras som social stödjer denna transaktion också SBB:s resa att bli en ledande aktör inom social infrastruktur också i Europa, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Citi, Danske Bank, Deutsche Bank, Goldman Sachs Europe SE, JP Morgan, Nordea och Swedbank har agerat Joint Bookrunners.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY