Image

Samma upplägg som med Postnord i Solna

Bolag Pareto Securities låg bakom Delarka Holding AB, som i slutet av förra året köpte Postnords stora fastighet i Solna av Vasakronan för 1,2 miljarder kronor. Också Delarka har noterats på First North.
Publicerad den 3 Mars 2014

Aktien noterades i december och har sedan dess handlats för mellan 106 och 113 kronor. Fyra utdelningar om året görs, om vardera två kronor.

Paretos vd Mats Carlsson ser noteringarna i Delarka och Kallebäck Properties som alternativ till investeringar i fastighetsbolagens preferensaktier.

- Jämfört med de flesta preferensaktier som finns ute borde det här vara mycket attraktivt. Du har som aktieägare hela uppsidan, du har dessutom inflationsjusterade hyror och långa banklån på fem år, säger Mats Carlsson till Dagens Industri.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige