Image

Sagax köper i Järfälla

TRANSAKTIONER Sagax köper två industrifastigheter i Veddesta i Järfälla kommun. Köpeskillingen uppgår till 65 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Augusti 2009

Fastigheterna Veddesta 2:7 och Veddesta 2:33 omfattar 48 500 kvadratmeter mark och 6 600 kvadratmeter lokaler.

Fastigheterna är belägna intill varandra och är därmed att betrakta som en gemensam enhet. Under 2008 har tidigare ägare investerat omkring 40 miljoner kronor i till- och ombyggnationer. Fastigheterna är belägna med skyltläge från E18 och i anslutning till Sagax fastighet Veddesta 1:13.

Fastigheterna är i sin helhet uthyrda till maskinuthyrningsföretaget Ramirent som använder fastigheterna för uppställning och service av maskiner. Den återstående löptiden på hyresavtalen uppgår till nio år. Ramirent är noterat på Helsingforsbörsen och har ett börsvärde om cirka 6,5 miljarder kronor.

Förvärvet finansieras med utnyttjande av Sagax befintliga kreditfaciliteter och med eget kapital. Tillträde sker den 15 september.

- Fastigheterna passar väl för Ramirents typ av verksamhet som ställer krav på anläggningar med stora uppställningsytor. På längre sikt innebär det låga exploateringstalet att fastigheterna har potential för ytterligare förädling, säger David Mindus, vd på Sagax.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige