Image

Saabfastigheten såld igen

Transaktioner Det japansk-kinesiska elbilskonsortiet Nevs, som tar över Saabs verksamhet i Trollhättan, köper också den 483 000 kvadratmeter stora fastigheten av konsortiet, som leds av Hemfosa. - Vi är nöjda med att kliva av här, samtidigt som vi tjänar en slant på det, säger Hemfosas vd Jens Engwall.
Publicerad den 14 Juni 2012
Bild: Niclas Liedberg

Fastigheten åsattes i förra årets affär ett fastighetsvärde om cirka 650 miljoner kronor – konsortiet Trollhättan Property Investors betalade 255 miljoner kronor för 50,1 procent av det fastighetsägande bolaget, samtidigt som Saab slapp betala den första årshyran på 70 miljoner kronor.

Nu säljer konsortiet med vinst.

- Det här är den enkla alternativet och en bra lösning för ett lite omaka konsortium med flera olika ägare. Vi är nöjda med att kliva av här, samtidigt som vi tjänar en slant på det, säger Jens Engwall till Dagens Industri.

Jens Engwall har varit i kontakt med Nevs huvudägare Kai Johan Jiang sedan i december.

- De har velat ha med fastigheten i sin affär från början. Vi har hamnat i ett mellanläge där konkursboet har visat att det tror på en helhetslösning samtidigt som vi har försökt hålla externa hyresgäster varma, säger Engwall.

Hemfosa äger 44 procent av konsortiet. Bland de andra delägarna finns bland andra Peab, Brinova och Weland.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY