Image

Så vill Sabo förbättra för hyresrätten

Sverige Sabos kongress kräver en skattereform som leder till fler hyresrätter.
Publicerad den 19 April 2011

- Kongressen var tydlig med att Sabos viktigaste uppgift är att få till stånd en bostadsfinansiering som inte missgynnar hyresrätten. Eftersom vårbudgeten presenterades dagen innan kongressens öppnande och den inte innehöll några förbättringar för hyresrätten, gjorde kongressen det här uttalandet. Sverige tappar i tillväxt varje dag för att det inte byggs hyresrätter där jobben finns, säger Leif Jakobsson, ordförande (S) i Sabos styrelse.

Sabo menar att hyresrätten missgynnas i förhållande till äganderätt och bostadsrätt, genom de avdrag som kan göras.

Sabo menar att bästa sättet att komma till rätta med obalansen är att införa en låg moms på bostadshyresrätter. Den åtgärden ger också störst genomslag när det gäller att öka nyproduktionen. Ändrad moms kräver dock beslut på EU-nivå och kan ta tid. Därför vill Sabos Kongress 2011 även uppmärksamma regering och riksdag på tre åtgärder som de kan besluta om redan i år:

* Avskaffad fastighetsskatt på bostadshyreshus
* ROT-stöd även för hyresrätten
* Skattefria avsättningar till framtida underhåll

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY