Image

Riksbyggen uppför 183 lägenheter i Flemingsberg

Bostäder Nu är det klartecken för 800 nya bostäder i Flemingsbergs centrum. Riksbyggen kommer att bygga 183 av dessa i bostadsrättsform.
Publicerad den 30 Oktober 2017
Nya lägenheter till Flemingsbergs centrum. Bild: Riksbyggen
Nya lägenheter till Flemingsbergs centrum.

De nya bostäderna kommer att byggas längs Hälsovägen.

– Vår planerade byggnation i Flemingsberg är ett bra exempel på hur Riksbyggen arbetar som en långsiktig samhällsutvecklare. Våra tre etapper i Flemingsberg uppförs med höga krav på ett mer hållbart byggande och bostäderna är anpassade för olika målgruppers behov, säger Therese Sundman, marknadsområdeschef för Riksbyggen i södra Stockholm.

Det blir en etapp med Riksbyggens Steg-Ett-koncept, lägenheter i storlek ett till två rum och kök, en etapp Bonum Seniorbostäder för hushåll där minst en person fyllt 55 år samt en etapp med Riksbyggen-lägenheter.

Flemingsberg domineras i dag av hyresrätter.

– Att tillföra fler bostadsrätter och skapa bättre balans mellan olika upplåtelseformer har stor betydelse för stadsutvecklingen. Att arbeta för en ökad social hållbarhet är en viktig del Riksbyggens roll som samhällsutvecklare, säger Therese Sundman.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY