Image

Riksbyggen uppför 183 lägenheter i Flemingsberg

Bostäder Nu är det klartecken för 800 nya bostäder i Flemingsbergs centrum. Riksbyggen kommer att bygga 183 av dessa i bostadsrättsform.
Publicerad den 30 Oktober 2017
Nya lägenheter till Flemingsbergs centrum. Bild: Riksbyggen
Nya lägenheter till Flemingsbergs centrum.

De nya bostäderna kommer att byggas längs Hälsovägen.

– Vår planerade byggnation i Flemingsberg är ett bra exempel på hur Riksbyggen arbetar som en långsiktig samhällsutvecklare. Våra tre etapper i Flemingsberg uppförs med höga krav på ett mer hållbart byggande och bostäderna är anpassade för olika målgruppers behov, säger Therese Sundman, marknadsområdeschef för Riksbyggen i södra Stockholm.

Det blir en etapp med Riksbyggens Steg-Ett-koncept, lägenheter i storlek ett till två rum och kök, en etapp Bonum Seniorbostäder för hushåll där minst en person fyllt 55 år samt en etapp med Riksbyggen-lägenheter.

Flemingsberg domineras i dag av hyresrätter.

– Att tillföra fler bostadsrätter och skapa bättre balans mellan olika upplåtelseformer har stor betydelse för stadsutvecklingen. Att arbeta för en ökad social hållbarhet är en viktig del Riksbyggens roll som samhällsutvecklare, säger Therese Sundman.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill internationella aktören växa på Göteborgs heta logistikmarknad

Bolag Verdion fortsätter växa i Sverige – senast genom en tung investering i Bäckebol i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Johan Nihlmark, Head of Business Development Nordics på Verdion, om synen på Göteborg som logistikmarknad och tillväxtambitionerna i staden, nya satsningar på spekulationsutveckling och om hur man ser på 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige