Image

Riksbyggen säljer hyreslägenheter i Hyllie

Transaktioner Riksbyggen säljer 71 hyreslägenheter i Hyllie, Malmö, till Bantorget Hyresbostäder som ägs av LO och sju LO-förbund. Lägenheterna säljs under pågående produktion med beräknad inflyttning till sommaren 2018.
Publicerad den 26 Oktober 2017
Lägenheterna i Hyllie är under produktion. Bild: Riksbyggen
Lägenheterna i Hyllie är under produktion.

I Hyllie uppför Riksbyggen i samarbete med Veidekke sammanlagt 71 lägenheter i huskroppar om fyra till fem våningar i direkt närhet till Hyllie centrum. Husen har ritats av Tengbom arkitekter.

– Malmö blir allt mer en stad med två stadskärnor, centrala Malmö och snabbväxande Hyllie. Hyllie har ett fantastiskt kommunikationsläge med handel, service och arbetsplatser in på knuten. Från Riksbyggens sida är vi stolta över att kunna bidra till den spännande utvecklingen av Hyllie, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde fastigheter på Riksbyggen.

Bantorget Hyresbostäder ägs av LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom och de sju LO-förbunden Byggnads, Kommunal, Elektrikerna, SEKO, Handels, Hotell- och restaurangfacket samt Pappers.

– Vi är glada att förvärva ytterligare ett projekt av Riksbyggen i Malmö, och att komplettera vår portfölj med ett nytt bostadsprojekt i bra mikroläge med närhet till både kommunikation och handel, säger Erik Spernaes, vd på LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom.

Hedman Modée & Partners och Lindahl har varit rådgivare till Bantorget Hyresbostäder. Catella och DLA Piper har varit Riksbyggens rådgivare i affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY