Image

Riksbyggen köper fastighet i Lund

Transaktioner Genom att köpa Lyckebacken 3 skapas möjligheten för Riksbyggen att på sikt kunna uppföra runt 600 bostäder i området. Säljare är LSV Fastighets AB.
Publicerad den 1 November 2017

– Fastigheten har ett mycket spännande läge i sydvästra Lund med närhet till den nya tågstation som planeras vara färdig år 2024. Hela området kring den nya stationen kommer att utvecklas under de kommande åren med nya bostäder, service och kontor, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Syd.

En fördjupad översiktsplan över området pågår och just nu är förhoppningarna att kunna påbörja detaljplanearbetet inom några år. Fastigheten Lyckebacken 3 har en tomtareal på 48 525 kvadratmeter.

– Vi är mycket glada över förvärvet och vi får nu möjligheten att på sikt omvandla ett industriområde till levande bostadskvarter, vilket är mycket positivt ur ett hållbarhets perspektiv. Huvudinriktningen är att bygga bostadsrätter men det kan även bli aktuellt att bygga hyresrätter, säger Anders Jeppsson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så påverkas marknaden av Amazons intåg

Handel Efter år av spekulationer och väntan har Amazon nu lanserats i Sveriges. Emma Hernell, vice vd för HUI Research, berättar för Fastighetssverige om handelskonsekvenserna av Amazons etablering, hur köpmönstren kan förändras och vilka konsumtionssegment som framför allt utmanas av den amerikanska jätten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY