Image
Riksbyggen planerar 200-250 nya bostäder i Löddeköpinge.
Riksbyggen planerar 200-250 nya bostäder i Löddeköpinge.

Riksbyggen förvärvar – planerar för 200-250 nya bostäder i Löddeköpinge

Transaktioner Strax öster om Löddeköpinge i Kävlinge kommun, i anslutning till det nya äldreboendet Villa Fridsbo, har Riksbyggen förvärvat en del av en fastighet. På fastigheten planerar Riksbyggen att bygga både radhus, villor, parhus i olika utföranden samt flerbostadshus. Sammanlagt handlar det om cirka 200-250 nya bostäder. Byggstart beräknas kunna ske preliminärt 2024.
Publicerad den 28 September 2022
Annons
Image
Theodor Alexandris. Theodor Alexandris.

– Det är verkligen roligt att Riksbyggen kan fortsätta sin satsning på fler bostäder i Kävlinge kommun, denna gång med tyngdpunkt på villor och radhus vilket vi ser en stor efterfrågan på. Kävlinge kommun är inne i en mycket spännande utvecklingsfas och på Riksbyggen är vi glada över att få vara med och bidra till den resan, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef, affärsområde Bostad Sydväst, Riksbyggen.

Riksbyggen tillträder fastigheten när detaljplanen vinner laga kraft.

– De nya bostäderna får ett naturnära och mycket attraktivt läge i Löddeköpinge. Vi är mycket glada över förvärvet och möjligheten att bidra med nya bostäder med hög hållbarhetsprofil i Kävlinge kommun, säger Theodor Alexandris.

Säljstart och första spadtag beräknas kunna ske under 2024 med en planerad inflyttning 2025/2026.

– Hållbarhet kommer att finnas med genom hela projektet, från hur gårdarna planeras till att husen får låga driftkostnader och närproducerad energi, berättar Theodor Alexandris.

Riksbyggen har fler bostadsplaner på gång i Kävlinge kommun. På platsen där nuvarande kommunhus står planerar Riksbyggen omkring 120 bostäder, där vissa kommer att utgöra Riksbygges seniorboendekoncept Bonum.

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige