Image

Rekordhögt förvaltningsresultat för Balder

Bolag Balders förvaltningsresultat före skatt uppgick under det tredje kvartalet till 162 miljoner kronor (132). Det är första gången Balder når över 150 miljoner kronor för ett enskilt kvartal.
Publicerad den 9 November 2011

Totalresultatet hamnar dock på minus efter stora negativa värdeförändringar på derivat.
Hyresintäkterna uppgick till 365 miljoner kronor (342), och driftsöverskottet till 265 miljoner kronor (263).

Rörelseresultatet uppgick till 368 miljoner kronor (626), efter att ha påverkats av värdeförändringar på fastigheter om 96 miljoner kronor (370) och på finansiella placeringar om -10 miljoner kronor (16).

Resultatet före skatt landade på -132 miljoner kronor (471) efter att ha påverkats av orealiserade värdeförändringar på derivat om -398 miljoner kronor (-44) och finansnetto om -102 miljoner kronor (-111).

Efter skatt uppgick resultatet till -80 miljoner kronor (354).

För niomånadersperioden landade resultatet efter skatt på 373 miljoner kronor (827). Värdeförändringarna på fastigheter var 474 miljoner kronor (760) och på derivat -378 miljoner kronor (-83).

Värdeförändringar grundas enbart på ökade hyresnivåer. Det genomsnittliga direktavkastningskravet ligger kvar på precis samma nivå, 6,3 procent, som vid årsskiftet.

Vd Erik Selin ser ingen påverkan från den internationella oron

- Kundernas betalningsförmåga är än så länge oförändrad och vi ser alltjämt en fortsatt god efterfrågan på våra kommersiella lokaler med en positiv hyresnivåutveckling, skriver han.

Om de stora negativa värdeförändringarna på derivat skriver han:
- Trots allt är detta inte odelat negativt. De positiva sidorna är att värdeförändringen inte påverkar vårt kassaflöde, att ny finansiering kan göras på lägre nivåer, att fastighetsvärdena stöttas av den låga räntenivån samt sist men inte minst att de negativa värdena på våra derivat med tiden kommer att bli noll. Detta innebär då att Balder kommer att uppvisa en ökning av det egna kapitalet med nästan 500 miljoner kronor efter skatt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige