Image

Regeringen banar väg för fler satsningar på infrastruktur

POLITIK Regeringen har beslutat godkänna en överenskommelse mellan staten och Mälardals- och Östergötlandsregionerna om medfinansiering av järnvägsprojektet Citybanan genom centrala Stockholm samt beslutat ge direktiv till Banverket om att genomföra de infrastrukturåtgärder i järnvägsnätet som ingår i överenskommelsen. Dessa regioners medfinansiering av Citybanan är två miljarder kronor.
Publicerad den 22 December 2008

- Med dagens beslut fortsätter vi skapa en enklare vardag för Sveriges pendlare. Ett fungerande järnvägsnät i Mälardals- och Östergötlandsregionerna är en förutsättning för att trafiken ska fungera i hela Sverige, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Bakgrunden till regeringsbeslutet är att Carl Cederschiöld, som statens förhandlingsman, 2007 fick regeringens uppdrag att förhandla med lokala och regionala företrädare för Mälardals- och Östergötlandsregionerna om medfinansiering av Citybanan. Ett avtal med dessa regioner om medfinansiering av Citybanan med två miljarder kronor överlämnades av Cederschiöld till regeringen i december 2007.

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

De vinner prestigeuppdrag när börsjätten bygger höghus

Bygg/Arkitektur Skanska siktar på 30 000 kvadratmeter förtätning med kongresscenter och hotell i centrala Lund. Läs om vilket kontor som står bakom det vinnande arkitektförslaget och se bilder på det ambitiösa projektet i direkt anslutning till Lund C.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY