Image

Real Holding säkerställer förvärv genom riktad emission

Ekonomi/Finansiering Real Holding har ingått ett tilläggsavtal och genomför en riktad emission för att kunna genmföra förvärvet i Tranås.
Publicerad den 27 Juni 2017

I januari gick Real Holding ut med förvärvet (se länk nedan) som då skulle tillträdas senast i början av maj.

Nu har Real Holding och säljare Erik Hemberg Fastighets AB ingått ett tilläggsavtal som innebär att Real Holding skall tillträda aktierna senast den 31 oktober 2017.

Vidare har köpeskillingen höjts med tre miljoner kronor och Real Holding har per idag erlagt motsvarande ungefär 15 procent av det totala likvidbehovet för att tillträda aktierna.

Av erlagd betalning har en del erlagts genom att bolaget riktat en emission av 800 000 stycken aktier av serie B till säljaren till teckningskurs motsvarande börsens stängningskurs torsdagen den 22 juni, nämligen 2,50 kronor.

Säljaren har också erhållit rätten att kvitta den säljarrevers som parterna överenskommit skall ställas ut som delbetalning av köpeskillingen, om motsvarande 12 miljoner, till B-aktier i Real Holding.

För det fall säljaren väljer att utnyttja kvittningsrätten skall aktierna tecknas med teckningskursen 2,50 kronor, med viss omräkning vid vissa eventuella händelser. I övrigt är villkoren desamma som i huvudavtalet.

Efter genomförd riktad kvittningsemission äger Erik Hemberg Fastighets AB 5,01 procent av kapitalet och 3,34 procent av rösterna i Real Holding.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortsatt stark transaktionsmarknad – men tydliga trendskiften

Bolag Trots tuffare ekonomiska förutsättningar och en börs i gungning har den svenska transaktionsmarknaden hållit bra tempo även under årets andra kvartal, och enligt transaktionsrådgivaren Pangeas beräkningar ser 2022 ut att kunna bli det historiskt sett näst starkaste genom tiderna. Men det finns nya utmaningar för bolagen och en hel del trendskiften har skett under året – det här berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh mer om för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige