Image

Rasar mot tomträttsavgälden: "oetiskt och oskäligt"

Bostäder Mer än 2 000 bostadsrättsföreningar i Stockholm betalar årligen tomträttsavgälde till staden. Ett förslag om att sänka friköpspriset till 85 procent av marktaxeringsvärdet ligger på Exploateringsnämndens bord. Men det förslaget ger man inte mycket för i föreningen Tomträttsuppropret. – Att erbjuda 15 procent rabatt på ett markvärde som vida överstiger vad som är möjligt för en bostadsrättsförening att betala blir som att "pinka i havet", säger Claes Kjellander, ordförande i föreningen Tomträttsupproret.
Publicerad den 28 Juli 2022

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige