Förvärvet finansieras genom en apportemission till säljaren om 10 miljoner kronor och till resterande del genom egna medel och sedvanlig bankfinansiering.
Tillträdet är villkorat av att Randviken erhåller erforderlig bankfinansiering och beräknas ske senast den 31 mars 2022.
Fastigheterna utgörs till största del av lokaler avsedda för lager/lätt industri och den uthyrbara arean uppgår till cirka 3 700 kvadratmeter. Den totala hyresintäkten uppgår till cirka 2,8 miljoner kronor per år och de största hyresgästerna är plastleverantören Nordic Plastics Group AB och Veldi AB som erbjuder vuxenutbildning inom industri. Den genomsnittliga viktade återstående längden på hyresavtalen uppgår till cirka 4,5 år och uthyrningsgraden uppgår till cirka 88 procent.
Finansiering av förvärvet sker delvis via en apportemission av 126 566 nyemitterade aktier till säljaren. Teckningskursen för aktierna är 79,01 kronor, vilket motsvarar den volymvägda genomsnittskursen för Randvikens aktie tio handelsdagar innan datum för signering av förvärvet. Beslut om nyemission kommer att fattas av styrelsen i Randviken i samband med tillträdet, och sker med stöd av bemyndigande från extra bolagsstämma 17 november 2021.
– Vi är glada över att stärka vår närvaro i Skåne och är samtidigt tacksamma över att få möjligheten att förvärva två fina fastigheter med starka kassaflöden. Vi lärde känna personerna bakom Östersjöhus för ett antal år sedan och har haft en mycket bra dialog sedan dess. Det känns väldigt kul att nu välkomna dem som aktieägare i Randviken och jag ser fram emot ytterligare spännande affärsmöjligheter oss emellan framöver, säger Gustaf Segerborg, vd, Randviken.
– Vi är glada över den här affären och ser fram emot såväl flera affärer som att bli aktieägare i Randviken och följa med på deras tillväxtresa. Genom den här försäljningen har vi också ordnat en del av finansieringen för de intressanta förvärv och projekt vi har i pipeline, säger Lars Rosvall, styrelseordförande Östersjöhus.
Juridik I september förra året fick Serneke uppdraget att bygga två nya simhallar åt Göteborgs stad. Nu riskerar projekten att försenas. Och det är inte det enda projektet där framtiden är oviss. Fler beställare som drabbats av konsekvenserna efter konkursen försöker nu få kontroll över situationen.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.