Image

Profi tar in drygt två miljarder till Profi IV

Ekonomi/Finansiering Profi Fastigheter har genomfört en kapitalanskaffning till ett nytt investeringsbolag, Profi IV, som tillförs drygt två miljarder kronor i riskbärande kapital.
Publicerad den 8 December 2014
Staffan Olsson. Bild: Nicklas Tollesson
Staffan Olsson.

Kapitalanskaffningen har genomförts med egen personal under hösten och målvolymen överträffades redan vid första, och enda, stängning i slutet av november.

Den övervägande delen av kapitalet kommer från tidigare investerare i andra Profibolag. Svenska investerare svarar för 85 procent, och norska investerare för 15 procent av kapitalet. Bland de större svenska investerarna återfinns Kåpan Pensioner Försäkringsförening, Sparinstitutens Pensionskassa (SPK), Postens Pensionsstiftelse, IngaBritt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse, Riksbankens Jubileumsfond och Skandinaviska Enskilda Banken Pensionsstiftelse.

- Vi har i första hand vänt oss till tidigare Profi-investerare. Det är extra roligt att de som känner oss bäst har valt att kraftigt öka sina investeringar. I Profi IV finns även flera nya och erkänt professionella investerare. Vi är väldigt stolta över vårt investerarkollektiv, säger Profis vd Staffan Olsson.

Med det nya kapitalet kommer Profi Fastigheter att ha en betydande förvärvskapacitet. Investeringsinriktningen är kommersiella fastigheter med utvecklingspotential i Storstockholm. En direkt fortsättning på Profi Fastigheters framgångsrika strategi inom aktiv förvaltning och utveckling.

Profi Fastigheter har cirka 40 anställda med en jämn fördelning mellan kvinnor och män. Organisationen är vertikalt integrerad och hanterar med egen personal samtliga viktiga och lönsamhetskritiska moment inom fastighetsverksamheten såsom förvärv, investeringar, fastighetsförvaltning och utveckling samt finansiering, ekonomi och rapportering.

- Vi har i möten med såväl gamla som med nya investerare tydligt märkt att investerarna idag är betydligt mer intresserade av successions- och personfrågor än tidigare. Det känns naturligt eftersom fastighetsinvesteringar kräver en längre tidshorisont än investeringar i mer likvida tillgångar. Det har därför varit viktigt i möten med våra investerare att Profi har en mycket bred och djup organisation samt att vi har en tydlig målgemenskap med investerarna, säger Staffan Olsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige