Image
Profi köper Handenterminalen.
Profi köper Handenterminalen.

Profi köper 35 000 kvadratmeter av Stena

Transaktioner Profi Fastigheter köper Handenterminalen i Haninge av Stena Fastigheter.
Publicerad den 6 Oktober 2016
Thomas Sipos Bild: Profi Fastigheter
Thomas Sipos

Fastigheten omfattar 35 000 kvadratmeter kommersiella lokaler för kontor, utbildning och lager. Uthyrningsgraden uppgår till cirka 70 procent.

Fastigheten har ett utmärkt kommunikationsläge och är integrerad med Handens pendeltågsstation intill Haninge Centrum.

- Vi är mycket glada över förvärvet av Handenterminalen och möjligheten att engagera oss i utvecklingsarbetet för Haninge Centrum. Med förvärvet stärker vi vårt kommersiella erbjudande i söderort ytterligare samtidigt som vi ser spännande utvecklingsmöjligheter för fastigheten på sikt, säger Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter.

- Vi har precis startat upp nybyggnation av ett flertal bostadsetapper i Haninge som kommer att pågå under lång tid. På grund av vår omfattande satsning på nyproduktionen av bostäder i bland annat Vegaområdet och centrala Haninge har vi tagit det strategiska beslutet att sälja den här kommersiella fastigheten, säger PG Sabel, vd för Stena Fastigheter Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige