Image
Nordicforum.
Nordicforum. Bild: Profi Fastigheter

Profi hyr ut 1 000 kvadratmeter i Kista

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Asus Nordic om cirka 1 000 kvadratmeter kontor i Nordicforum. Avtalet innebär att Asus flyttar sitt nordiska huvudkontor till Profis fastighet på Torshamnsgatan 35 i Kista. Tillsammans med tidigare kommunicerade uthyrningsaffärer har nu avtal på 3 200 kvadratmeter tecknats på kort tid.
Publicerad den 5 Mars 2019

IT-tillverkarens Asus flyttar sitt kontor för bolagets nordiska verksamhet till Nordicforum under kvartal 4, 2019. Asus, som är Taiwans ledande IT-företag, är en global aktör som tillverkar, marknadsför och säljer ett brett utbud av IT-produkter.

Profi Fastigheter driver ett omfattande uppdateringsarbete av fastigheten där bolagets satsning på flexibla kontor och co-work, C/O, öppnade under hösten. Under våren lanseras nya koncept för restaurang, konferens och reception samtidigt som ett eget gym för hyresgäster och nya större loungeytor står färdiga.

Profi Fastigheter förvärvade den 44 000 kvadratmeter stora fastigheten i november 2016 med relativt stora kontorsvakanser och har sedan dess drivit ett aktivt uthyrnings- och förvaltningsarbete. Fastigheten, som består av två huskroppar och 1 000 parkeringsplatser, ligger i bästa kommunikationsläge med gångavstånd till såväl Kista centrum med tunnelbana som Helenelunds pendeltågsstation. Övriga hyresgäster är bland andra Bioservo, Hamamatsu, Handicare, och Watercircle.
– Vi är mycket glada över att Asus väljer Nordicforum som kontor för sin nordiska verksamhet. Affären är ett resultat av vår strategi att genom aktiv uthyrnings- och förvaltningsarbete erbjuda en kundanpassad kontorsprodukt i en fastighet som är under transformation, säger Erik Löfberg, chef för aktiv förvaltning.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige