Image

Positiva signaler från Klövern

RAPPORTER Klövern redovisar idel svarta siffror för årets första nio månader. Bland annat vänder man resultatet från ett kraftigt minusresultat till ett rejält plus.
Publicerad den 22 Oktober 2009

Intäkterna ökade till 939 miljoner kronor (906).
Förvaltningsresultatet ökade med 41 procent till 389 miljoner kronor (275),
motsvarande 2,42 kronor per aktie (1,68).

Resultat efter skatt uppgick till 179 miljoner kronor (-96), motsvarande 1,12 kronor per aktie (-0,59).

Prognosen över förvaltningsresultatet höjs. Enligt den nya
prognosen förväntas förvaltningsresultatet för 2009 uppgå till
minst 490 miljoner kronor (355), vilket skulle motsvara 3,05 kronor per aktie (2,17).

Enligt föregående prognos skulle resultatet uppgå till
minst 440 miljoner kronor.

- Sverige och världen har nu upplevt ett års finanskris. Läget har dock gradvis förbättrats, framför allt efter sommaren. Klöverns löpande verksamhet står på en stabil grund med ett förvaltningsresultat och kassaflöde som är bättre än någonsin. Under våren lämnade delar av SonyEricsson Kista och vi tappade en
procentenhet i ekonomisk uthyrningsgrad. Under inledningen av hösten har vi noterat en påtaglig ökning i efterfrågan på våra orter. Hyresnivåerna är alltjämt stabila och vi ser positivt på framtiden. Ericsson har fattat beslut om att koncentrera sin verksamhet till Kista, vilket är bra för området i allmänhet och för oss som fastighetsägare i synnerhet. Detta beslut, i kombination med den
färdigställda Kistamässan och första spadtaget för hotellet Victoria Tower, befäster Kistas position som ett av Europas ledande ICT-områden, säger Klöverns vd Gustaf Hermelin.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqabs vd kommenterar varslet

Bolag Under gårdagen meddelade Besqab att man tänker varsla 25 anställda om uppsägning efter sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling och Besqab. Det nya bolagets vd, Magnus Andersson, svarar nu på Fastighetssveriges frågor om, bland annat, vad tanken bakom varslet har varit och hur det känns att ge beskedet till de anställda.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige