Image

Planerad 900-miljonersaffär i hamn

Transaktioner Kungsleden säljer 38 publika fastigheter till Hemsö för 912 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Augusti 2012
Per Berggren. Bild: Hemsö. Bild: Hemsö
Per Berggren. Bild: Hemsö.

Försäljningspriset är i nivå med bokfört värde och överstiger anskaffningsvärde med cirka 26 miljoner kronor.

Hemsö har ända sedan bolagets bildande förvaltat fastigheterna, som ligger i Härnösand och som rymmer bland annat verksamhet för vård, skola och äldreomsorg.

- Det var planerat från början att det juridiska övertagandet skulle ske nu, av juridiska och skattemässiga orsaker, säger Hemsös vd Per Berggren till Fastighetssverige.

I och med att överlåtelsen till Hemsö nu sker har Kungsleden i princip inte några direktägande publika fastigheter kvar utan dessa ägs via delarägarskapet i Hemsö.

- Vi fullföljer nu affären med Hemsö och säljer våra resterande publika fastigheter. Förutom den positiva resultateffekten ökar försäljningen vår soliditet med två procent, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige