Image
Peab färdigställer nya Baldershallen och Balder tar över som fastighetsägare.
Peab färdigställer nya Baldershallen och Balder tar över som fastighetsägare. Bild: Pär Olert

Peab färdigställer nya Baldershallen – Balder tar över som fastighetsägare

Bygg/Arkitektur Den 1 juli tar Sundsvalls tennisklubb emot nycklarna till nya Baldershallen på Baldershov. De nybyggda och ombyggda ytorna motsvarar tillsammans drygt två fullstora fotbollsplaner och står därmed klara för inflyttning. I samband med färdigställandet förvärvar Balder hallen av Peab som också varit totalentreprenör för den stora satsningen i Sundsvall.
Publicerad den 14 Juni 2022

Den nya Baldershallen blir en rejäl kapacitetsökning, inte minst för barn- och ungdomsidrotten i Sundsvall. Med de nya och ombyggda ytorna kommer cirka 1 000 barn och ungdomar per dag att kunna nyttja hallens breda utbud. Här kommer sporter som tennis, innebandy, badminton, basket, padel med flera kunna utövas samtidigt. Träningar och tävlingar kommer framöver att ske i en toppmodern idrottsanläggning. Den öppna planlösningen kommer att fungera lite som en idrottsteaser, där man enkelt kan se andra idrottare utöva sin sport.
– Som en tidigare ungdomstränare känns det extra kul att få vara med och utveckla ett projekt med ett så tydligt fokus på barn, ungdomar och idrottsrörelsen. Även om det kommer att dröja till i höst innan man hör de första gnisslande gymnastikskorna, skratten och visselpiporna ser jag framför mig hur många barn och ungdomar nu får bättre förutsättningar till rörelse, säger Göran Linder, affärsområdeschef Peab Projektutveckling.

Jättesatsningen möjliggjordes av Peab som förvärvade fastigheten 2020 och även varit projektets byggentreprenör. Nyligen blev det klart att fastighetsbolaget Balder tar över som fastighetsägare och kommer att hyra ut till Sundsvalls Tennisklubb.
– Vi på Balder är stolta över att vara en del av stadsutvecklingen och glada att få komplettera vårt befintliga fastighetsbestånd med bostäder och lokaler i Sundsvall med denna ståtliga idrottsanläggning. Hallen möjliggör en aktiv fritid för fler och framförallt de unga, säger Cecilia Liljedahl Torhult, regionchef på Balder.

Den utökade kapaciteten kommer även Sundsvalls skolor till del då fler kan nyttja idrottsanläggningen. Tidigare klarade hallen bara av att ta emot två skolor samtidigt, nu ökar kapaciteten till fyra skolor. På kvällstid kommer så många som 15 föreningar att kunna nyttja de nya och ombyggda ytorna, vilket blir en rejäl kapacitetsökning för idrottsrörelsen i Sundsvall. Den nya anläggningen gör det också möjligt att arrangera nationella och internationella tävlingar inom ett flertal olika sporter, vilket även kan bidra positivt till besöksnäringen i Sundsvall.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige