Image
Illustration: Wåhlin Arkitekter
Illustration: Wåhlin Arkitekter Bild: Peab

Peab bygger nytt särskilt boende i Orsa

Bygg/Arkitektur Peab har tecknat avtal om en nybyggnation av särskilt boende. Beställare är Orsa kommun och kontraktssumman uppgår till 337 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 22 September 2023

Det särskilda boendet ska omfatta 108 nya lägenheter, varav 18 korttidsboenden. Utemiljön omfattas bland annat av omledning och kulvertering av Skyttolabäcken, anläggning av en vattenspegel, byggnation av gång- och körytor samt parkeringar.

– Det är mycket glädjande att vi fått uppdraget att bygga Orsas nya särskilda boende "Slipstenen". Vi ser fram emot att starta detta projekt som har fin arkitektur och spännande planlösningar, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

– Det känns bra att bygget äntligen kan starta och något som jag verkligen ser fram emot. Det här är en viktig och angelägen investering för äldreomsorgen i Orsa, säger Mikael Thalin, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Orsa.

Planerad byggstart är hösten 2023. Projektet beräknas vara färdigt för inflyttning tidigast under 2027.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige