Image
Bratislav Marjanovic regionchef Peab.
Bratislav Marjanovic regionchef Peab. Bild: Peab.

Peab bygger isträningshall och arena

Bolag Peab har fått uppdraget att bygga en ny isträningshall och tillbyggnad på Catena Arena i Ängelholm. Beställare är Arenabolaget i Ängelholm och kontraktssumman uppgår till 228 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Juli 2020

Fastigheterna uppförs i södra delen av Ängelholm och byggnationen avser både en på- och tillbyggnad av befintliga Catena Arena samt en ny isträningshall. Antalet platser i arenan ökar med drygt 1 500 till en publikkapacitet på runt 6 500. I byggnationen ingår nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor samt nya funktioner och ytor för event.

Den totala tillbyggnaden är på mer än 3 300 kvadratmeter, varav den nya fjärde våningen uppgår till 2 800 kvadratmeter. Den nya isträningshallen blir nästan 3 500 kvadratmeter stor.

– Det här projektet är en viktig framtidssatsning i Ängelholmsregionen som vi naturligtvis är stolta över att få bidra till. Arenastaden befäster sin position som mötesplats och förbättrar möjligheterna till såväl människors hälsa som meningsfulla fritidsaktiviteter. Kort sagt är det här ett fint exempel på vårt närproducerade samhällsbygge, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab, enligt ett pressmeddelande.

– Det känns väldigt skönt att vi nu kommer igång med denna etapp. Det är viktigt att ungdomar har möjligheter till en sund fritid och Arenastaden är ett sätt för oss att stötta detta. Vi vill profilera Ängelholm som en idrottsstad för aktiva på alla nivåer och i alla åldrar, säger Anders Nelson, vd på Arenabolaget.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan med byggstart för Catena Arena i september 2020. Projektet beräknas vara klart i februari 2022. För isträningshallen är byggstart september 2020 och projektet beräknas vara klart i augusti 2021.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2020.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige