Image
Bratislav Marjanovic regionchef Peab.
Bratislav Marjanovic regionchef Peab. Bild: Peab.

Peab bygger isträningshall och arena

Bolag Peab har fått uppdraget att bygga en ny isträningshall och tillbyggnad på Catena Arena i Ängelholm. Beställare är Arenabolaget i Ängelholm och kontraktssumman uppgår till 228 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Juli 2020

Fastigheterna uppförs i södra delen av Ängelholm och byggnationen avser både en på- och tillbyggnad av befintliga Catena Arena samt en ny isträningshall. Antalet platser i arenan ökar med drygt 1 500 till en publikkapacitet på runt 6 500. I byggnationen ingår nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor samt nya funktioner och ytor för event.

Den totala tillbyggnaden är på mer än 3 300 kvadratmeter, varav den nya fjärde våningen uppgår till 2 800 kvadratmeter. Den nya isträningshallen blir nästan 3 500 kvadratmeter stor.

– Det här projektet är en viktig framtidssatsning i Ängelholmsregionen som vi naturligtvis är stolta över att få bidra till. Arenastaden befäster sin position som mötesplats och förbättrar möjligheterna till såväl människors hälsa som meningsfulla fritidsaktiviteter. Kort sagt är det här ett fint exempel på vårt närproducerade samhällsbygge, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab, enligt ett pressmeddelande.

– Det känns väldigt skönt att vi nu kommer igång med denna etapp. Det är viktigt att ungdomar har möjligheter till en sund fritid och Arenastaden är ett sätt för oss att stötta detta. Vi vill profilera Ängelholm som en idrottsstad för aktiva på alla nivåer och i alla åldrar, säger Anders Nelson, vd på Arenabolaget.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan med byggstart för Catena Arena i september 2020. Projektet beräknas vara klart i februari 2022. För isträningshallen är byggstart september 2020 och projektet beräknas vara klart i augusti 2021.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2020.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Tungviktare om popsegmentets tillväxt: "Annars kan vi lägga ner allt"

Bolag Samhällsfastigheter går som tåget och segmentet har stärkts ännu mer under coronakrisen. Under ett webbinarium ordnat av rådgivningsbolaget JLL berättade fyra av de tyngsta vd:arna inom segmentet om sin syn på branschens popsegment nummer ett. Hur resonerar SSB:s Ilija Batljan kring framtiden för social infrastruktur och hur ska Fredrik Brodins snart noterade Offentliga Hus fortsätta vinna andelar?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY