Image

Peab bygger åt KPA Pension

BYGG Peab har tecknat en överenskommelse med KPA Pension om att överlåta en tomträtt och erhålla uppdraget att bygga 179 hyresrätter i Fruängen i södra Stockholm. Projektkostnaden beräknas uppgå till 254 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Februari 2010

Arbetet ska påbörjas omgående och det beräknas vara färdigställt under sommaren 2012.

- Intresset för hyresrätter har ökat påtagligt det senaste året och det finns en stor efterfrågan. Det här projektet i Fruängen är en del av det samarbete Peab och Folksamgruppen, där KPA Pension ingår, inledde under 2009, säger Peabs vd Mats Paulsson.

- Detta är ett led i vår satsning på investeringar i attraktiva fastigheter. Det betyder att vi sprider riskerna och får en god långsiktig avkastning för våra pensionssparare, säger KPA Pensions vd Lars-Åke Vikberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige