Image

Paulssonbröderna bygger hälsostad

AFFÄRER Region Skåne säljer ut all mark och byggnader på Ängelholms sjukhus till ett nybildat bolag, Hälsostaden Ängelholm AB, som delas i tre lika delar mellan Region Skåne, Peab och Wihlborgs. Köpeskillingen ligger på 330 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Augusti 2009

Försäljningen ger de båda koncernerna, som styrs av bröderna Erik och Mats Paulsson, stort inflytande över den framtida utvecklingen av sjukhusområdet.

- Syftet är att koncentrera sjukvården till det norra sjukhusområdet och frigöra hela det södra området där bolaget kan skapa något tillsammans med kommunen, säger regionstyrelsens ordförande Jerker Swanstein (M), till Helsingborgs Dagblad.

Med hjälp av de privata intressenterna i bolaget räknar femklövern med att området byggas till och utvecklas efter behov.

- Det skapar förutsättningar för en hälsostad med stort utbud av sjukvårdstjänster och hälsofrämjande verksamheter, säger Jerker Swanstein och nämner hotell, spa, gym och butiker, skriver Helsingborgs Dagblad.
Mats Paulsson, Peabs koncernchef, har en central roll i det nya konceptet.

- Han har ett stort personligt engagemang och satt i sjukhusstyrelsen förr. De båda byggbolagen har ett stort kunnande som kan vara till gagn för utvecklandet av Hälsostaden. Ängelholms sjukhus kan säkert tjäna modell för andra delar av landet, säger Jerker Swanstein.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige