Image

Beslut om Hälsostaden skjuts upp

POLITIK Beslutet om försäljning av Ängelholms sjukhus dröjer. Oppositionen i regionfullmäktige drev på tisdagen igenom en återremiss, vilket försenar processen för de borgerliga.
Publicerad den 23 September 2009

Regionstyrelsens ordförande Jerker Swanstein (M) har förklarat att han har bråttom med att genomföra försäljningen av sjukhuset i Ängelholm till ett bolag, bestående av Region Skåne, Peab och Wihlborgs, skriver Sydsvenskan.

Skälet är att socialdemokraterna hotar att riva upp bolagiseringen om partiet vinner valet nästa år.

Oppositionen håller inte med:
- Det här är att riskera regionens skattepengar. Den enda intäkten bolaget har är regionens hyresintäkter, säger Uno Aldengren (S).

Med 68 röster mot 79 fick socialdemokraterna fick igenom sitt krav på återremiss. På nästa regionfullmäktigemöte måste femklövern bland annat redovisa om försäljningen är förenlig med lagstiftningen och om det är tillåtet att stoppa en försäljning av aktieinnehavet de första fem åren, skriver Sydsvenskan.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige