Image

Olsgårdens konkurshus i Sollefteå sålda

Transaktioner Konkursförvaltaren har sålt bostadsområdet Tjärnen – som ingick i Thomas Olsgårdens konkursbolag Bostad Nord – i Sollefteå för strax under 40 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Juni 2011

Köpare är, enligt Allehanda.se, Fastighets AB Drottningskeppet, som ingår i Sem-System/Amasten-gruppen med säte i Helsingborg.

– Förvärvet är långsiktigt. Vi är fullt medvetna om att Tjärnen har blivit något av en skamfläck i Sollefteå. Därför går vi inte in och lovar guld och gröna skogar. Vi kommer att hålla en låg profil och verka i bakgrunden. Genom våra handlingar tänkte vi bevisa att vi är en seriös hyresvärd och successivt förädla beståndet. Vår ambition är att bygga upp ett förtroende för oss på orten, säger Johan Tungard, delägare i det köpande bolaget, till Allehanda.se.

I köpet ingår även Hörnan 1, före detta Dahlbergs Bokhandel, och Buntmakaren 11, gamla Tidningshuset.

– Nu först och främst, kommer vi att satsa på att få ordning på Tjärnen. Parallellt kommer vi att inleda arbetet med att iordningställa Hörnan. Det känns sorgligt när man ser de tomma butikslokalerna i stadens bästa läge, säger Tungard till Allehanda.se.

Konkursförvaltare var Bertil Kjellberg, konkursförvaltare från advokatfirman Berggren & Stoltz i Sundsvall.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige