Image
Fastigheten Ångmaskinen 4.
Fastigheten Ångmaskinen 4. Bild: Webbkompetens

Olov Lindgren köper på Södermalm

Transaktioner Olov Lindgren köper två fastigheter på Södermalm i Stockholm. Bolaget äger nu 44 fastigheter på Södermalm.
Publicerad den 23 September 2021

Fastigheten Urvädersklippan Mindre 9 på Götgatan innehåller kontor, bostäder och butiker med tillträde 30 september. Fastigheten Ångmaskinen 4 på Bergsunds strand består till största del av bostäder och tillträde sker 1 november.

– Huset på Bergsunds strand är vårt tredje på gatan och även om vi har 44 fastigheter på Södermalm så finns ingen strategi att växa just där. Vi utvärderar köp av både kommersiellt och bostäder och att bygga hyresrätter i hela Stockholm, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

Säljare av fastigheten på Bergsunds strand är en privatperson och säljare av fastigheten på Götgatan är FPK Försäkringsbranschens Pensionskassa - Tjänstepensionsförening. Båda fastigheterna passar väl in i det befintliga beståndet. Husen har välbevarad stil från respektive byggår med tidstypiska detaljer och dekorativa fasader.

– De passar väl in i vårt långsiktiga perspektiv och det ska bli roligt att bli bekant med såväl hyresgäster som hus, kommenterar Sven Renström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Olov Lindgren på Branschguiden

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Fastigheterna finns inom Stockholms stad från Farsta i söder till Tensta i norr, med störst koncentration på Södermalm. Affärsidén är att förvärva och bygga samt förvalta och utveckla egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känne...

Läs mer om Olov Lindgren på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige