Image
Fastigheten Ångmaskinen 4.
Fastigheten Ångmaskinen 4. Bild: Webbkompetens

Olov Lindgren köper på Södermalm

Transaktioner Olov Lindgren köper två fastigheter på Södermalm i Stockholm. Bolaget äger nu 44 fastigheter på Södermalm.
Publicerad den 23 September 2021
Annons
Image

Fastigheten Urvädersklippan Mindre 9 på Götgatan innehåller kontor, bostäder och butiker med tillträde 30 september. Fastigheten Ångmaskinen 4 på Bergsunds strand består till största del av bostäder och tillträde sker 1 november.

– Huset på Bergsunds strand är vårt tredje på gatan och även om vi har 44 fastigheter på Södermalm så finns ingen strategi att växa just där. Vi utvärderar köp av både kommersiellt och bostäder och att bygga hyresrätter i hela Stockholm, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

Säljare av fastigheten på Bergsunds strand är en privatperson och säljare av fastigheten på Götgatan är FPK Försäkringsbranschens Pensionskassa - Tjänstepensionsförening. Båda fastigheterna passar väl in i det befintliga beståndet. Husen har välbevarad stil från respektive byggår med tidstypiska detaljer och dekorativa fasader.

– De passar väl in i vårt långsiktiga perspektiv och det ska bli roligt att bli bekant med såväl hyresgäster som hus, kommenterar Sven Renström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Olov Lindgren på Branschguiden

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar 115 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Fastigheterna finns inom Stockholms stad från Farsta i söder till Tensta i norr, med störst koncentration på Södermalm. Affärsidén är att förvärva och bygga samt förvalta och utveckla egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känne...

Läs mer om Olov Lindgren på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige