Image

Ökat resultat men minskat driftöverskott

RAPPORTER Brinova redovisar ett resultat på 28,2 miljoner kronor (17,4) för årets tre första månader.
Samtidigt minskar driftsöverskottet från 69,4 till 57,2 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Maj 2010

Realiserade värdeförändringar ingår i resultatet med 5,0 miljoner kronor (1,1).

Räntesatsen uppgick den sista mars till 1,69 procent, vilket är en av branschens lägsta.

Hyresintäkterna minskar från 107,1 miljoner kronor till 94,8 miljoner kronor.

Vd Anders Silverbåge kommenterar:

- Nytt år innebär nya möjligheter. Möjligheter för Brinova att tillsammans med kunder, kommuner och andra samarbetspartners skapa nya projekt. Projekt som ger oss ännu bättre lösningar på alla typer av fastighetsaffärer.

- I år ska vi utveckla vårt nya affärsområde Omsorgsfastigheter. Där ser vi goda möjligheter att bygga för framtiden med en förhoppning att tillföra samhället möjligheter till bra boende inom omsorgssektorn. Vår långa erfarenhet av samarbeten med kommunerna i landet och vårt engagemang kommer att tillföra mervärden. Marknaden för omsorgsfastigheter kommer att öka i takt med att befolkningen åldras och söker fortsatt livskvalitet. Men också för att en del äldreboenden är ekonomiskt och tekniskt omoderna.

- Utvecklingen av vårt koncept Logistikposition.com fortsätter och har börjat uppmärksammas mer och mer inom branscher som är beroende av god varuförsörjning. Om vi kan visa producenterna av allt ifrån bilar till dagligvaror att vi levererar ett effektivare godsflöde och mer miljövänligt än deras nuvarande är vi övertygade om att de styr om sina flöden till oss.

- I början av året apporterade vi 25 fastigheter till det nya bostadsbolaget Fastighets AB Tornet där Brinova blir tio procentig ägare. Verksamheten har gått från ett uppbyggnadsskede till att nu vara ett helt nytt operativt bolag. Förutsättningarna för en fortsatt expansion inom bostadssektorn känns i nuläget gynnsamma.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige